separated

RYBY

 

1. Dorsz - filet (prosto z kutra)

2. Halibut (specjalność zakładu)

3. Flądra - tuszka

4. Miętus (bez skóry i ości)

5. Sola (delikat dla dzieci)

6. Sandacz na maśle (bez ości)

7. Pstrąg smażony z warzywami

8. Pstrąg - filet

9. Łosoś Bałtycki na maśle

10. Łosoś Norweski

11. Tilapia w sosie masłowo-koperkowym

12. Nototenia - tuszka

13. Kergulena - tuszka

14. Panga w sosie

 

PYSZNE SAŁATKI Z PIECZYWEM NA ZAKWASIE

 

1. Sałatka śledziowa z cebulką

2. Sałatka śledziowa z jabłkiem

3. Dorsz w occie (łagodna zalewa)

4. Śledź korzenny z ogórkiem i cebulką

5. Śledź korzenny à la Łosoś

6. Śledź zapiekany w occie

 

SWOJSKIE SURÓWKI

 

1. Biała kapusta

2. Kapusta kiszona

3. Ogórek małosolny

4. Mizeria z ogórków i śmietany

5. Buraczki

6. Pomidory z cebulką

 

... A NA DESER

 

1. Kawa z ekspresu

2. Piwo grzane z sokiem 

3. Wino "Zbójeckie" grzane 

 

separated